Akoestisch plafondpaneel

Perfect om vervelende galm uit de ruimte te halen

PanelPrintAkoestiekAkoestiek in huisAkoestisch plafondpaneel in huis

Akoestisch plafondpaneel in huis

Vooral tegels, beton, stucwerk en glas in je woning? Een akoestisch plafondpaneel met hoge geluidsabsorberende werking is de perfecte oplossing. Het gebruik van veel harde materialen in een woning is vaak de boosdoener van een dramatisch akoestiek. Harde materialen absorberen geen geluid, waardoor het geluid heen en weer kaatst tussen de muren, vloer en plafonds. Dit veroorzaakt een vervelende galm. Het kan zelfs zo erg zijn, dat je geen fatsoenlijk gesprek kunt voeren in die ruimte.

Een akoestisch plafondpaneel boven de eettafel haalt in veel gevallen die vervelende galm uit de ruimte, waardoor er weer op normale toon met elkaar gecommuniceerd kan worden. 

Herken slechte akoestiek in huis

1. Echo     2. Galm     3. Versterking van harde geluiden     4. Slechte verstaanbaarheid
5. Concentratieverlies     6. Ruimte voelt (klinkt) ongezellig en kil

Slechte akoestiek, hoe kan dat?

Een ruimte waarin het geluid nagalmt heeft een gebrek aan geluidsabsorberende materialen. Door bijvoorbeeld dikke gordijnen, open boekenkasten, gestoffeerde meubelen en/of akoestische panelen in de woonkamer of keuken te plaatsen, wordt het geluid beter geabsorbeerd. Dit zorgt direct voor minder galm in huis.  

Wat is een akoestisch plafondpaneel?

Een akoestisch plafondpaneel bestaat uit een aluminium frame van 5 cm dik. Het frame is helemaal opgevuld met geluidsabsorberend materiaal van de beste kwaliteit. Rondom het frame spannen we een (wit) doek, zodat het geheel wegvalt tegen het plafond. Om de beste akoestische waarde te halen, wordt het paneel niet tegen het plafond geschroefd, maar met staalkabels bevestigd, zodat het iets verlaagd hangt. 

Strak en modern interieur

De nieuwbouwhuizen van tegenwoordig worden vaak zo strak mogelijk ingericht. Lichte open ruimtes, een grote leefkeuken, ze staan bij veel mensen op het wensenlijstje. Vaak is er geen (of niet genoeg) ruimte aan de muur of wordt het niet als ‘stylish verantwoord’ gezien om wandpanelen op te hangen. Om toch veel geluidsabsorberend materiaal te verwerken is een plafondpaneel een goede oplossing. 

De kosten van een plafondpaneel

In principe kan een akoestisch plafondpaneel helemaal op maat gemaakt worden, maar in de praktijk zien we veel dezelfde maat plafondpanelen toepassen. We hebben dan ook twee standaardmaten ontwikkeld.

Bestel je akoestisch plafondpaneel

Het plafondpaneel wordt standaard geleverd met een wit frame en een wit doek. Op aanvraag is het frame in andere kleuren leverbaar. Het doek is op aanvraag ook in andere kleuren leverbaar. Wil je van tevoren weten welke (RAL) kleur het beste bij je plafond past, dan kun je een kleurenkaart aanvragen. Wij rekenen hiervoor € 10,- incl. verzendkosten. Je hebt dan ook meteen een indruk van wat voor doek wij gebruiken.  Neem daarvoor contact met ons op. 

C

Verbetering akoestiek bij Familie de Boer, met een prachtig eindresultaat!

“Na het plaatsen van de geluidsabsorberende panelen is de rumoer verdwenen. De panelen hebben heel veel impact, het is een stuk rustiger en met name als je aan de eettafel zit en met elkaar praat.”

- Daniëlle Brunink

Een akoestisch plafondpaneel in de woonkeuken van Familie Bloemert

Een geluidsabsorberend plafondpaneel iets voor jou?

Wil je toch meer weten voordat je jouw akoestisch plafondpaneel bestelt, of wil je toch nog wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Akoestische wand ›

Wandpanelen ›

Plafondpaneel op kantoor ›