Diorama ‘Doek van Holland’

FLFL-KompactHPL16

‘Kunnen jullie een kunstwerk van 20×5 meter printen dat boven een bunker in de duinen moet hangen en vanaf 12 meter hoog goed zichtbaar is?’

Tuurlijk. We houden ervan om samen te werken met creatieve mensen en bijzondere projecten tot een goed einde te brengen!

»  Een doek van 20×5
»  Ingespannen in een frame
»  Iets schuin geplaatst om watervorming op het doek te voorkomen

 


Weersbestendig

Een doek van 20×5 dat buiten hangt, dat moet wel bestendig zijn tegen weer en wind. Er kwam wat denk- en rekenwerk bij kijken, maar uiteindelijk kwamen we uit op een frame waarin het doek goed strak kon worden gespannen. Het frame ligt op 2 dikke staalkabels die op hun beurt vastzitten aan 2 verzwaarde steigers. Daarnaast hebben we gekeken in welke hoek het frame met doek moet staan om zichtbaar te blijven, geen water vast te houden én niet door de wind gegrepen te worden. 

FLFL-KompactHPL8


Informatiebordjes

Naast het doek dat we mochten verzorgen, ontfermden wij ons ook over de informatiebordjes die worden gebruikt. Verschillende informatieborden van verschillende groottes zijn te vinden bij het kunstwerk, deze hebben wij geprint op Dibond; Een stevig en weersbestendig materiaal dat hier uitermate geschikt voor is.  

Diorama nieuwe waterweg

 Het Diorama bestaat origineel gezien uit 10 verschillende kunstwerken, geschilderd in het atelier van Rotterdamse kunstenaar Jaap Gidding.  Deze waren bedoeld voor de wereldtentoonstelling in Antwerpen van 1930. Ze raakten daarna in de vergetelheid maar werden in 1999 herontdenkt op de zolder van het stadhuis van Rotterdam. Met zijn 20 meter lang is dit het meest imposante kunstwerk van het Rijnmondgebied ooit gemaakt. 

FLFL-KompactHPL8
FLFL-KompactHPL9

Interesse in DecorPanel Kompact HPL? Laat het ons weten!

4 + 10 =