PanelPrintProjectenAkoestiek verbeteren in een nieuwbouwhuis

Akoestiek verbeteren in een nieuwbouwhuis

Akoestisch plafondpaneel boven de eettafel

De familie Tuin had in hun nieuwbouwhuis last van galm en weerkaatsende geluiden. Met een akoestisch plafondpaneel kun je de akoestiek verbeteren in een nieuwbouwhuis. Dat was voor deze familie een oplossing.

Het nieuwbouwhuis was erg open en had een hoog plafond in de woonkamer. Om aan de eettafel een goed gesprek te kunnen voeren hebben we een akoestisch plafondpaneel opgehangen. De geluiden van de gesprekken worden dan niet weerkaatst, maar geabsorbeerd door het plafondpaneel. Daardoor is een gesprek voeren een stuk fijner in deze ruimte. 

De lamp die zorgvuldig uitgekozen was, kon blijven hangen door een aansluiting in het paneel te maken. 

akoestiek verbeteren in een nieuwbouwhuis

Akoestisch plafondpaneel

Een plafondpaneel is een praktische oplossing om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Akoestische plafondpanelen staan namelijk niet in de weg, ze vullen onbenutte ruimte op. Je kunt de plafondpanelen voorzien van dezelfde kleur als het plafond, voor een rustig geheel. Maar wil je juist iets heel anders, dan is dat ook mogelijk.

Een akoestisch plafondpaneel bestaat uit een aluminium frame van 5 cm dik. Het frame is helemaal opgevuld met geluidsabsorberend materiaal van de beste kwaliteit. Rondom het frame spannen we een (wit) doek, zodat het geheel wegvalt tegen het plafond. Om de beste akoestische waarde te halen, wordt het paneel niet tegen het plafond geschroefd, maar met staalkabels bevestigd, zodat het iets verlaagd hangt. 

akoestisch plafondpaneel

Meer projectfoto's

koestiek verbeteren in een nieuwbouwhuis
koestiek verbeteren in een nieuwbouwhuis
koestiek verbeteren in een nieuwbouwhuis
koestiek verbeteren in een nieuwbouwhuis

Ook op zoek naar oplossingen voor de akoestiek?

Wil je ook de akoestiek verbeteren in een nieuwbouwhuis of in een andere ruimte? Neem eens contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen

Meer projecten met DecorPanel