PanelPrintProjectenAkoestiek verbeteren in huis

Akoestiek verbeteren in huis

Een galmende leefkeuken en hal

In veel (nieuwbouw)huizen is slechte akoestiek een probleem. Door harde materialen zoals beton, glas en tegels worden geluiden versterkt en galmt het in huis. De akoestiek verbeteren in huis kan heel gemakkelijk.

Rumoerig en onverstaanbaar

De bewoners van dit huis gaven aan het heel rumoerig te vinden in huis. Voornamelijk in de leefkeuken was het erg lastig om met elkaar te communiceren. Wanneer iemand aan tafel zat en praatte, was dit niet verstaanbaar in de keuken. Een akoestisch plafondpaneel was hier een logische en passende oplossing; het probleem bevond zich voornamelijk rond deze plek (de eettafel).

Galmende hal

De prachtige entree van de woning vroeg ook om extra geluidsabsorberende materialen, want in zo’n hoge ruimte galmt het merkbaar. Deze ruimte leent zich uitstekend voor een mooie blikvanger aan de wand. De bewoners hebben gekozen voor een print van een kleurrijk schilderij.

Klant aan het woord

“Na het plaatsen van de geluidsabsorberende panelen is de rumoer verdwenen. De panelen hebben heel veel impact, het is een stuk rustiger en met name als je aan de eettafel zit en met elkaar praat. Daarnaast is het schilderij in de hal een echte eyecatcher, dat is een positieve bijkomstigheid die we van te voren niet voorzien hadden.”

– Daniëlle Brunink

Akoestisch plafondpaneel boven de eettafel

Geluidsabsorberende panelen zijn er in allerlei variaties. Het plafondframe is daar één van en vult onbenutte ruimtes op. In een situatie als deze is het de ideale oplossing. Er zijn weinig mogelijkheden aan de wand en het frame is dicht bij de kern van het probleem opgehangen; de eettafel. Ideaal voor een rumoerige ruimte zoals een leefkeuken.

Akoestisch wandpaneel in entreeruimte

Een geluidsabsorberend wandframe heeft vaak een dubbele functie; het is prachtig om te zien en het vermindert de galm in de ruimte. Je slaat twee vliegen in één klap, want wie wil z’n huis nou niet sfeervoller aankleden? Hoe groter het frame, hoe meer geluid hij absorbeert. En met een grote print aan de muur maak je meteen een statement.

Wanneer is akoestiek een probleem?

Slechte verstaanbaarheid

Ruimte waar mensen elkaar slecht kunnen verstaan

Vervelende galm

Ruimte met veel/lange (na)galm

Slechte concentratie

Ruimte waar je je slecht kunt concentreren door omgevingsgeluiden

Meer foto's

Ook last van een rumoerige ruimte in huis?

Wil je ook de akoestiek verbeteren in huis? Geluidsabsorberende panelen aan de wand of het plafond kunnen een uitstekende oplossing zijn om de akoestiek te verbeteren. Vraag onze specialist om advies voor jouw situatie.