PanelPrintProjectenAkoestiek verbeteren met een plafondpaneel

Akoestiek verbeteren met een plafondpaneel

Verbeteren van akoestiek in woonhuis

De familie van der Valk had last van de akoestiek in hun keuken. Zij kwamen bij ons met de vraag of wij de akoestiek konden verbeteren met een plafondpaneel.

Door het gebruik van harde materialen hadden ze erg last van weerkaatstende geluiden en galm. Door een akoestisch plafondpaneel op te hangen boven de eettafel konden wij de akoestiek verbeteren. De geluiden worden geabsorbeerd door het paneel waardoor gesprekken voeren aan de eettafel een stuk fijner is.

De lamp die al boven de eettafel hing, kon blijven hangen doordat de aansluiting is verwerkt in het paneel.

akoestiek plafond

Akoestisch plafondpaneel

De akoestiek verbeteren met een plafondpaneel is een hele praktische oplossing. Akoestische plafondpanelen staan namelijk niet in de weg, ze vullen onbenutte ruimte op. Je kunt de plafondpanelen voorzien van dezelfde kleur als het plafond, voor een rustig geheel. Maar wil je juist iets heel anders, dan is dat ook mogelijk.

Een akoestisch plafondpaneel bestaat uit een aluminium frame van 5 cm dik. Het frame is helemaal opgevuld met geluidsabsorberend materiaal van de beste kwaliteit. Rondom het frame spannen we een (wit) doek, zodat het geheel wegvalt tegen het plafond. Om de beste akoestische waarde te halen, wordt het paneel niet tegen het plafond geschroefd, maar met staalkabels bevestigd, zodat het iets verlaagd hangt. 

akoestiek plafond

Meer projectfoto's

akoestiek plafond
akoestiek plafond
akoestiek plafond

Ook op zoek naar een akoestische oplossing in je huis?

Neem eens contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen

Meer projecten met DecorPanel