PanelPrintProjectenAkoestisch plafondpaneel in nieuwbouwkeuken

Akoestisch plafondpaneel in keuken

Verbeteren van akoestiek in woonhuis

Voor de familie Bloemert hebben wij een akoestisch plafondpaneel gemaakt en opgehangen in hun keuken.

In hun nieuwbouwhuis hadden ze erg last van weerkaatstende geluiden door het gebruik van harde materialen. Door een akoestische plafondpaneel boven de eettafel te hangen worden de geluiden geabsorbeerd in het paneel zodat ze niet de ruimte door galmen. De lamp die al boven de eettafel hing, kon blijven hangen doordat de aansluiting is verwerkt in het paneel.

akoestiek plafond

Akoestisch plafondpaneel

Een plafondpaneel is een praktische oplossing om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Akoestische plafondpanelen staan namelijk niet in de weg, ze vullen onbenutte ruimte op. Je kunt de plafondpanelen voorzien van dezelfde kleur als het plafond, voor een rustig geheel. Maar wil je juist iets heel anders, dan is dat ook mogelijk.

Een akoestisch plafondpaneel bestaat uit een aluminium frame van 5 cm dik. Het frame is helemaal opgevuld met geluidsabsorberend materiaal van de beste kwaliteit. Rondom het frame spannen we een (wit) doek, zodat het geheel wegvalt tegen het plafond. Om de beste akoestische waarde te halen, wordt het paneel niet tegen het plafond geschroefd, maar met staalkabels bevestigd, zodat het iets verlaagd hangt. 

akoestisch plafondpaneel

Meer projectfoto's

akoestiek plafond
akoestisch plafondpaneel
akoestiek plafond
akoestiek plafond
akoestiek plafond
akoestisch plafondpaneel

Ook op zoek naar een akoestische oplossing in je huis?

Neem eens contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen

Meer projecten met DecorPanel