Educatieve informatieborden voor een vogelreservaat in Frankrijk

Hufterproof panelen

 

 

 

 Voor een vogelreservaat in Le Teich (FR) hebben wij informatieborden mogen leveren die geplaatst zijn op het wandelpad in het natuurgebied. Studio Ad-Hoc kwam bij ons met de vraag of wij panelen konden leveren die hufterproof en buitenduurzaam zijn. Kompact HPL is hiervoor het geschikte plaatmateriaal. 

 

DecorPanel Kompact HPL

DecorPanel Kompact HPL is een HPL-plaat (High Presure Laminate), vergelijkbaar met Trespa® of  Volkern®. Wat DecorPanel Kompact HPL uniek maakt, is de rechtstreekse print op het materiaal met een zeer krasvaste coating. Geen sticker of laminaat, maar direct geprint op de onverwoestbare plaat. Kompact HPL is waterproof, dus ook geschikt voor buitengebruik of in natte ruimtes. 

DecorPanel Kompact HPL

Meer projectfoto’s

Het pad van gereedschappen

Hier ontdek de bezoekers de rol van de poten en snavels van vogels en hun aanpassing aan hun omgeving.

Hufterproof panelen
Hufterproof panelen
Hufterproof panelen
Hufterproof panelen

De uitkijktoren

Aan de hand van de borden krijgen de bezoekers informatie over de grootte van een gelande en vliegende vogel. Vanuit de uitkijktoren wordt de beleving met behulp van onze informatieborden vergroot. 

DecorPanel Kompact HPL

DecorPanel

Het vogelreservaat ligt aan zee, daarom is het een must dat de panelen zeewaterbestendig zijn. Daarnaast staan de borden nagenoeg niet beschut, dus ook zonlicht schijnt op de gepersonaliseerde borden. De coating die bovenop de print zit beschermt niet alleen tegen de zon, maar zorgt er ook voor dat merkstiften en graffiti eenvoudig te verwijderen zijn. 

Het terras van de oude eik

Educatief meubilair geïnspireerd op de wereld van het videospel “Minecraft” om de biodiversiteit van de eik te ontdekken.

Het pad van verloren stappen

Om de sporen en aanwijzingen van de aanwezigheid van fauna te ontdekken.

Vogelreservaat

Het ontdekkingsparcours, een wandelroute van 1,5 km waarbij bezoekers van jong en oud uitgedaagd worden om op een interactieve en speelse manier kennis te maken met het leven van wilde vogels. Maar ook de geschiedenis van het reservaat, de biodiversiteit van de wetlands, de waterfauna of het krioelende leven in een liggende eik zullen binnenkort geen geheimen meer hebben voor het publiek van vogelreservaat in Le Teich.

Nachtvenster

Nachtelijke onderdompelingsruimte (een kijkje in het nachtleven van de natuur)

Het huis van de bewaker

Een educatieve ruimte aan de verborgen kant van het reservaat (vissen, plankton, voedselketens, rol van de rietvelden, enz.) en een installatie die de geschiedenis van het reservaat volgt.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op