PanelPrintProjectenSexy Loo Amsterdam

Sexy Loo - De Wallen wint twee Sign Awards

sexy loo amsterdam

Op vrijdag 6 november 2020 is het project Sexy Loo – De Wallen bekroond met de Sign Award voor beste Indoor Signage. Ook sleepte het project de Overall Sign+ Award 2020 in de wacht. PanelPrint was als leverancier verantwoordelijk voor alle geprinte DecorPanel wandpanelen. 

De vakjury verkoos de ‘Sexy Loo’ tot winnaar vanwege de creativiteit; ‘een project waarbij verschillende visuele en technische disciplines bij elkaar komen’.  De jury gaf het volgende commentaar: “De vraag van de opdrachtgever is uiterst creatief ingevuld. Het feit dat verschillende disciplines hier intensief moesten samenwerken, zorgt ervoor dat het uiteindelijke resultaat meer is geworden dan de som der delen. Zonder inzet van diverse signtechnieken was deze illusie echter niet mogelijk. Inspelen op dit soort maatschappelijke aspecten, die buiten het domein van branding liggen, schept wellicht kansen voor nieuwe verdienmodellen in de signbranche”, aldus Ritzen namens de vakjury.

Projectvideo

Vandalismebestendige wandpanelen voor Sexy Loo op De Wallen

De Sexy Loo, het eerste openbare toilet op De Wallen in Amsterdam, is in 2020 in gebruik genomen. Wij spraken met Remco de Kievit, creatief projectleider van de Sexy Loo. Hij kreeg als opdracht de gevels van de Wallen naar binnen te halen, PanelPrint heeft deze geprint op vandalismebestendige wandpanelen.

Als je bij de Sexy Loo naar binnen gaat, lijkt het net alsof je een Amsterdams steegje in loopt. Je loopt meteen tegen een levensgrote boom aan en verderop zie je een oude fiets tegen een elektriciteitskastje aan staan. In elke toiletdeur zit een tv-scherm verwerkt met bewegend beeld van schaarsgeklede dames en heren die je naar binnen willen lokken. “De reacties die we krijgen, zijn fantastisch. Iedereen die hier binnenkomt is flabbergasted“, aldus Remco.

Projectfoto's

Ook op zoek naar hufterproof en graffitiproof plaatmateriaal?

Neem eens contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen

Meer projecten met DecorPanel