Waar moet ik aan denken als ik een goede portretfoto wil maken?

4 tip voor mooie portretfoto's

Een mooie portretfoto is perfect om te laten printen op hout, metaal of beton. Toch is het maken van een goede portretfoto best wel lastig. Onthoudt deze tips tijdens het fotograferen, dat maakt het maken van de foto net een beetje makkelijker.

1. Diepte

Zoek een mooie achtergrond uit en zet degene van wie een foto gaat maken zo’n 5 a 10 meter voor de achtergrond. Zet je diafragma op F1.8 tot f.4.0 en stel scherp op de ogen van de persoon. Hiermee creëer je een mooie diepte in je foto en springt het gezicht goed uit de foto. Maar je kan ook diepte creëren doormiddel van een takje of voorwerp in de voorgrond te plaatsen.

2. Kies je standpunt

Probeer verschillende perspectieven uit

Probeer eens verschillende standpunten om zo een vanuit een ander perspectief een portretfoto of landschaps foto te maken. Ga bijvoorbeeld door je knieen als je een foto wil maken. 

3. Gezichtsuitdrukking

Spontane foto’s

Poseren voor de camera is de makkelijkste manier om een mooie portretfoto te maken. Soms is het mooier om een spontane foto te maken. Zo maak je een foto van diegene zoals hij of zij in het echte leven vaak gezien wordt. Daarnaast geeft het een extra leuk effect aan de foto. Jouw model hoeft niet persé lachend op de foto staan. Een andere blik kan ook erg sprekend zijn.

4. Het fotograferen van kinderen

Net iets anders dan volwassenen

Portretfoto’s van kinderen zijn mooi, maar niet altijd even makkelijk om te maken. Ze bewegen veel en zijn liever met hun speelgoed bezig dan met de camera. De makkelijkste manier om foto’s van ze te maken is om ze op hun gemak te laten voelen. Laat ze lekker spelen in een herkenbare omgeving of neem het favoriete speelgoed mee. Op deze manier krijg je de meest spontane foto’s.

Nog meer vragen? Ons team helpt je graag