Waar moet ik op letten als ik een mooie foto wil maken?

Hoe maak je een mooie foto?

Een mooi paneel aan de muur begint met het maken van een mooie foto. Maar soms is dit nog niet zo makkelijk. Hoe maak je nou een goede foto? Deze tips helpen je bij het maken van een mooie foto.

Diepte

Creeër diepte en let goed op de balans

Creëer diepte in je foto’s. Dit kan door bijvoorbeeld takjes, bloemen of een ander onderwerp op de voorgrond te zetten en je op de achtergrond te scherpstellen. Let goed op de balans tussen voor- en achtergrond. Zorg ervoor dat het onderwerp van de foto goed in beeld blijft, en dan andere elementen niet de overhand nemen.

Perspectief

Kikvors- of vogelperspectief

Fotografeer vanuit verschillende perspectieven zoals een laag standpunt, dit word ook wel het kikvorsperspectief genoemd. Hierdoor kijk je tegen het onderwerp op en lijkt deze groter. Bij het vogelperspectief fotografeer je vanuit een hoog standpunt. Het onderwerp lijkt hierdoor kleiner. Bedenk goed wat je wilt bereiken met je foto en welk perspectie hier het beste bij past.

Gouden uurtje

Maak de mooiste foto’s met het mooiste licht

Het gouden uurtje heeft het mooiste licht van de hele dag. Probeer eens om met tegenlicht foto’s te maken tijdens het gouden uurtje. Dit is vlak voor zonsondergang. Tijdens dit uur heeft de zon een gouden gloed, waardoor je foto’s warme sfeer krijgen.

Nog meer vragen? Ons team helpt je graag