Welk materiaal past het beste bij mijn foto?

Whitewash vuren

Heldere kleurenprint op plankjes

Alle foto’s zijn geschikt voor whitewash vurenhout. Dit komt door de whitewashlaag die ervoor zorgt dat de foto’s kleurecht worden geprint. Je kunt tijdens het bestellen de foto precies schalen, zodat er geen naden in het gezicht op de foto komen. Uiteraard letten wij tijdens het produceren van het paneel erop dat er geen noesten in het gezicht vallen. Bij grote panelen met een close-up van een gezicht kunnen wij dit niet altijd garanderen. 

Berken

Foto’s met een duidelijke houtstructuur

Sepia en felgekleurde foto’s komen erg goed tot zijn recht op berkenhout. De foto wordt  iets geler dan het orgineel. Dit komt doordat wij het berkenhout geen whitewashbehandeling geven en geen wit printen op berkenhout (wit wordt de houtkleur). Bij berkenhout zie je een duidelijke houtstructuur terug in de print. Als je bestelt, kun je de preview van jouw foto in de winkelwagen bekijken.

Bamboe

Tropisch hout met een kleurechte print

Bamboe is zeer geschikt voor foto’s met heldere kleuren. Bamboe wordt  voorzien van een laag witte inkt voordat jouw foto erop wordt geprint. Door deze witte laag kunnen wij garanderen dat de print in levensechte kleuren wordt geprint. Het voordeel van Bamboe is dat je geen last van naden hebt, waardoor deze ook niet door je foto heen lopen.

Zwart-wit en sepia

De mooiste foto’s om te printen op Berken

Foto’s met een sepiafilter zijn erg geschikt voor berkenhout. Dit komt door de licht gele ondertoon van het hout, die perfect bij het filter past. Berkenhout is ook geschikt voor zwart-witfoto’s. Het wit wordt dan de kleur van het hout en het zwart kan een groene ondertoon krijgen door de licht gele kleur van het hout.

Ayoushout

Een foto op hout, maar dan zonder noesten

Wil je wel planken maar geen noesten in je foto op hout? Dan is ayoushout de meest geschikte houtsoort voor je foto. Doordat de houtsoort van een whitewashlaag is voorzien, komen alle kleuren extra goed uit op ayous. De foto wordt geprint in levensechte kleuren. Een groot voordeel van ayoushout is, dat het hout niet kromtrekt, waardoor het hout een extra lange levensduur heeft.

Steigerhout

Robuust en brocante uitstraling

Steigerhout is erg geschikt om logo’s en tekst op te printen. Als je een foto op steigerhout wil printen, let er dan op dat de foto donkerder wordt dan deze in werkelijkheid is. Dit komt door de robuuste, ruige uitstraling van het hout die door de foto heen te zien is. We adviseren dan ook om alleen foto’s op steigerhout te printen die een hoog contrast en kleur heeft.

HD Metal Mat

Haarscherpe prints met een matte coating

Alle foto’s zijn geschikt voor HD Metal Mat. Door de matte coating heb je geen last van weerspiegelingen van licht. Daardoor kun je een HD Metal met een matte coating tegenover een raam of andere lichtbron hangen. Het is erg mooi om kunst of foto’s van vroeger op HD Metal Mat te printen. 

HD Metal glans

Levensechte foto met extra veel diepte

Net zoals HD Metal Mat, zijn alle foto’s zijn geschikt voor HD Metal Hoogglans. Door de glans oogt de foto glashelder. De kleuren worden levensecht op het paneel geprint. Let wel op de plek waar jouw HD Metal Hoogglans komt te hangen. Is dit tegenover een raam? Dan kan de print erg weerspiegelen, waardoor de foto minder mooi lijkt.

HD Metal Stand

Leuk om neer te zetten op je bureau, kast of dressoir

Een HD Metal Stand is geschikt om op een bureau, dressoir of nachtkastje. Het paneel wordt aan de onderkant gebogen, waardoor deze stabiel blijft staan. Ook een HD Metal Stand wordt haarscherp en kleurkrachtig geprint. Een HD Metal Stand is ook erg leuk om weg te geven!

HD Metal Canvas

Mooie en heldere print met beelddoorlopende randen

Een HD Metal Canvas is erg geschikt als je niet houdt van een vlakke plaat tegen de muur. Bij een HD Metal Canvas worden de hoeken 90 graden gebogen. De foto loopt naadloos door, over de hoeken, naar de randen van het paneel. Bij een foto op HD Metal Canvas kun je ook kiezen voor een matte of hoogglans coating.

Beton

Zwart-wit foto’s met een beton look&feel 

Net zoals bij zink wordt wit niet geprint op beton. Ook worden kleuren op beton veel donkerder. Wij raden aan om zwart-wit foto’s op beton te printen. Door de industriële look van beton komen deze foto’s bij dit materiaal extra goed tot zijn recht.

betonprint

Nog meer vragen? Ons team helpt je graag