Welk materiaal past het beste bij mijn interieur?

Landelijk interieur

Stijlvol en rustgevend 

Een landelijk interieur hoeft niet persé saai te zijn. Als je de goede materialen en kleuren gebruikt, kan het juist heel stijlvol en sfeervol zijn. Bij een landelijk interieur horen aardkleuren, natuurlijke materialen en een aantal robuuste maar authentieke meubelstukken. Met een aantal mooie accessoires maak je het geheel helemaal af.

Houtsoorten 

Als je een landelijk interieur hebt, zijn natuurlijke materialen zoals whitewash vurenhout, steigerhout, berkenhout en bamboe erg mooi. Bij deze houtsoorten is de natuurlijke vlam door de foto zichtbaar, wat een natuurlijk effect geeft. Daarnaast is hout een werkend product, waardoor er na een tijdje licht reliëf te zien is, dit geeft nog meer sfeer in jouw huis. Als je geen hout wilt, is HD Metal ook een goede keuze voor een landelijk interieur.

Modern interieur

Design en kunst

Een modern interieur heeft vaak een strakke vormgeving met veel design meubels en kunst. Ook wordt een modern interieur gekenmerkt door open ruimtes en wordt er gebruik gemaakt van eenvoudige kleuren zoals wit, grijs en zwart.

Hout en HD Metal 

Bij een modern interieur zijn de strakke en vlakke materialen een aanrader. Denk hierbij aan ayoushout, bamboe, HD Metal en HD Metal canvas. Op deze materialen wordt de foto kleurecht en haarscherp. Je hoeft niet persé een foto te laten printen. Kunst komt goed tot zijn recht in een modern interieur. Ook dit staat goed op een van deze materialen.

Industrieel interieur

Stoer en ruig

Bij een industrieel interieur denk je al snel aan stoere details zoals een metalen kast, een betonvloer en stoelen van leer. Ook ruige houtsoorten komen in dit interieur goed tot zijn recht. Door de juiste accenten aan het interieur toe te voegen komt het industriële thema nog beter naar voren.

Zwart-wit foto’s op steigerhout en beton

Bij een industrieel interieur passen materialen zoals steigerhout en beton. Deze materialen hebben een stoere en robuuste uitstraling, waardoor ze goed bij de industriële stijl van jouw interieur passen. Gebruik voor deze materialen zwart-wit foto’s. Hierdoor komt het materiaal beter tot zijn recht. Ook past dit beter bij het interieur.

Nog meer vragen? Ons team helpt je graag