Akoestiek in huis

Verminder de onrust in huis door akoestische panelen

PanelPrintAkoestiekAkoestiek in huis

Last van een slechte akoestiek in huis?

Beton, staal, steen en glas in huis? Dat klinkt niet goed! Hoge plafonds, betonnen vloeren, een minimalistische inrichting en misschien een open keuken. Helemaal hip, maar hierdoor laat de akoestiek in huis vaak te wensen over.

Door de harde materialen worden geluiden versterkt en galmt het na. Televisie kijken, een gesprek voeren aan de keukentafel of een huis vol mensen met een verjaardag kan erg onprettig aanvoelen. Geluidsabsorberende wanden, wand- of plafondpanelen zijn de oplossing. 

Herken slechte akoestiek in huis

1. Echo     2. Galm     3. Versterking van harde geluiden     4. Slechte verstaanbaarheid
5. Concentratieverlies     6. Ruimte voelt (klinkt) ongezellig en kil

Slechte akoestiek in huis, hoe kan dat?

Een ruimte waarin het geluid nagalmt heeft een gebrek aan geluidsabsorberende materialen. Door bijvoorbeeld dikke gordijnen, open boekenkasten, gestoffeerde meubelen en/of akoestische panelen in de woonkamer of keuken te plaatsen, wordt het geluid beter geabsorbeerd. Dit zorgt direct voor minder galm in huis.  

Onze oplossingen

Wandpanelen

Een eyecatcher aan de wand die tegelijk de galm vermindert en dus de akoestiek in huis verbetert. Met de geluidsabsorberende wandpanelen heb je als het ware een schilderij aan de wand die ook functioneel is. Kies een afbeelding die bij jouw interieur past of een persoonlijke foto. De panelen zijn in veel maten verkrijgbaar, zodat het in elk interieur past. Hoe groter het paneel, hoe meer geluid er gedempt wordt.

Plafondpanelen

Een plafondpaneel is een praktische oplossing om de akoestiek in huis te verbeteren. Akoestische plafondpanelen staan namelijk niet in de weg, ze vullen onbenutte ruimte op. Je kunt de plafondpanelen voorzien van dezelfde kleur als het plafond, voor een rustig geheel. Maar wil je juist iets heel anders, dan is dat ook mogelijk.

Plafondpanelen

Een plafondpaneel is een praktische oplossing om de akoestiek in huis te verbeteren. Akoestische plafondpanelen staan namelijk niet in de weg, ze vullen onbenutte ruimte op. Je kunt de plafondpanelen voorzien van dezelfde kleur als het plafond, voor een rustig geheel. Maar wil je juist iets heel anders, dan is dat ook mogelijk.

Geluidsabsorberende wanden

Een geluidsabsorberende wand wordt over een gehele wand of in de gewenste afmeting in de ruimte geplaatst. Het doek wordt in één keer geprint, zodat de wand een mooi doorlopend geheel is zonder naden. Een akoestische wand is een mooie oplossing wanneer je behoefte hebt aan een groter akoestisch oppervlakte. Met dit grote gebaar wordt de akoestiek in huis veel fijner!  

De vuistregel in de akoestiek

Als 25 á 35% van het vloeroppervlak geluidsabsorberende materialen heeft, geeft dit een merkbaar betere akoestiek in de ruimte. Dus heeft jouw woonkamer een vloeroppervlak van 30 m², dan begin je met het aanbrengen van 7 á 10 m² aan geluidsabsorptie.

Hoe werkt het?

Kies je oplossing

Kies voor welke oplossing jij wilt gaan, een wandpaneel, plafondpaneel of een grotere wand? Heb je meer advies nodig, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Bepaal het formaat

Kies het gewenste formaat. We hebben een aantal standaardmaten, maar wil je een andere maat dan kun je altijd contact opnemen. 

Kies je print

Selecteer de print of de kleur die jij aan de muur of het plafond wilt hangen. Heb jij een mooie foto die je wilt gebruiken, dat kan!

Plaats jouw bestelling

Vul al jouw gegevens in en bevestig je bestelling. Nu gaan wij aan de slag! Heb je hulp nodig of twijfel je over de foto of het formaat? Wij helpen je graag!

Hang 'm op in huis

Je bestelling wordt bij je thuisbezorgd of kan afgehaald worden. Eventueel kunnen wij de montage voor jou verzorgen.

De prachtige entree van deze woning vroeg om extra geluidsabsorberende materialen, want in zo'n hoge ruimte galmt het merkbaar. Een prachtig wandpaneel van een kleurrijk schilderij is een echte eyecatcher geworden.

De gemakken van PanelPrint

Persoonlijke advies

Kun je niet kiezen? Of heb je toch meer advies nodig over het gebruik van akoestische materialen? Wij helpen je graag bij je keuze! Eén van onze specialisten vertelt je graag meer over onze materialen en hoe je met jouw foto het beste resultaat krijgt.

Eventueel met montage

De wandpanelen zijn makkelijk zelf aan de muur op te hangen. De plafondpanelen en de akoestische wanden zijn ook zelf te monteren met behulp van onze handleidingen. Wil je dit niet zelf doen dan kunnen wij dit uit handen nemen. 

Jouw gewenste kleur, afbeelding of foto

Heb je een afbeelding of foto die je graag wilt toepassen in je interieur, dan kun je die uploaden bij je bestelling. Wij geven je ook graag advies hierin. Een plafondpaneel is verkrijgbaar in verschillende RAL kleuren. 

De bewoners van deze prachtige woonkeuken hadden last van een vervelende galm. Door een plafondpaneel op te hangen kan er weer op een prettige manier een gesprek gevoerd worden aan de eettafel.

Familie Kok

Advies van onze specialist?

Onze adviseur kijkt graag samen met jou naar een passende oplossing voor jouw situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Akoestiek op kantoor ›

Akoestiek in horeca ›

Akoestiek in sporthal ›