Akoestiek op kantoor

Verminder de onrust op kantoor door akoestische panelen

PanelPrintAkoestiekAkoestiek op kantoor

Verbeter de akoestiek op kantoor

Een comfortabele werkomgeving wordt mede bepaald door de akoestiek in het kantoor waar je werkt. Bij het verbeteren van de akoestiek op kantoor wordt een hinderlijke galm tegengegaan, een comfortabel geluidsniveau gerealiseerd en geluidsoverdracht tussen werkplekken verminderd. Het gevolg is dat medewerkers minder snel zijn afgeleid en zich beter kunnen concentreren op hun werk.

5 redenen

voor goede akoestiek op de werkvloer 

1

Hogere concentratie

Geen last meer van bellende collega's en andere storende omgevingsgeluiden

2

Minder ziekteverzuim

Slecht kunnen concentreren veroorzaakt hoofdpijn en stress

3

Hogere productiviteit

Heerlijk ongestoord kunnen werken

4

Goede werksfeer

Betere concentratie en hogere productiviteit zorgen voor plezierig werken

5

Meer rust

Nagalm zorgt voor een lawaaiige ruimte. Het absorberen van omgevingsgeluid geeft direct meer rust

Oplossingen voor slechte akoestiek op de werkvloer

Akoestisch wandpaneel

Een eyecatcher aan de wand op kantoor die tegelijk de galm in de werkomgeving vermindert. Met de geluidsabsorberende panelen van PanelPrint heb je als het ware een schilderij aan de wand. Door de onbegrensde mogelijkheden, past een wandpaneel in elk kantoor. De print, de afmeting en de kleuren zijn helemaal naar wens te bepalen. Zo is het naast een functionele, ook een esthetisch verantwoorde oplossing.

Scheidingswand of bureauscherm

Het directe geluid van een bellende collega of een koffiezetapparaat dat zijn werk doet. Scheidingswanden of bureauschermen op kantoor zijn een uitstekende oplossing om directe geluidsoverdracht tussen werkplekken te reduceren. Ze zijn in te zetten als vrijstaande geluidsabsorberende wanden, maar ook als bureauschermen die met beugels aan het tafelblad zijn bevestigd.

Plafondpaneel of -eiland

Geluidsabsorberende plafondpanelen kunnen om verschillende redenen de uitstekende oplossing zijn om akoestiek op de werkplek te verbeteren. Bijvoorbeeld in een hoge ruimte of in geval van een betonnen plafond. Een plafondpaneel vult onbenutte ruimte op, dus ook wanneer er op kantoor simpelweg geen ruimte aan de wand is, is een plafondpaneel een passende oplossing.

De vuistregel in de akoestiek

Als 25 á 35% van het vloeroppervlak geluidsabsorberende materialen heeft, geeft dit een merkbaar betere akoestiek in de ruimte. Dus heeft jouw werkruimte een vloeroppervlak van 30 m², dan begin je met het aanbrengen van 7 á 10 m² aan geluidsabsorptie.
 

Recente projecten

Kantoor De Eendracht

Camping Koeksebelt
Kinderopvang Kleine Kornuiten

Kantoor Koggel Events

Kantoor The Others Creativity
Kantoor Hoekman RVS

Akoestiek in horeca ›

Akoestiek in huis ›

Akoestiek in sporthal ›

 

Advies van onze specialist?

Onze adviseur kijkt graag samen met jou naar een passende oplossing voor jouw situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op.