Akoestisch plafondpaneel

Gebruik onbenutte ruimte heel efficiënt.

PanelPrintAkoestiekAkoestisch plafondpaneel

Gebruik het plafond

Het plafond is vaak de grootste oppervlakte van de ruimte. Een akoestisch plafondpaneel is de oplossing aan het plafond. Het paneel staat niet in de weg, maar vult juist onbenutte ruimte op. Of het nu gaat om een restaurant, een kantoor of een kinderdagverblijf. Akoestische plafondpanelen zorgen voor meer rust, een betere verstaanbaarheid en minder last van omgevingsgeluid.

Herken slechte akoestiek

1. Echo     2. Galm     3. Versterking van harde geluiden     4. Slechte verstaanbaarheid
5. Concentratieverlies     6. Ruimte voelt (klinkt) ongezellig en kil

Slechte akoestiek, hoe kan dat?

Een ruimte waarin het geluid nagalmt heeft een gebrek aan geluidsabsorberende materialen. Door bijvoorbeeld dikke gordijnen, open boekenkasten, gestoffeerde meubelen en/of akoestische panelen in de woonkamer of keuken te plaatsen, wordt het geluid beter geabsorbeerd. Dit zorgt direct voor minder galm in huis.  

Wat is een akoestisch plafondpaneel?

Een akoestisch plafondpaneel bestaat uit een aluminium frame van 5 cm dik. Het frame is verkrijgbaar in zwart, wit en aluminiumkleur en is opgevuld met geluidsabsorberend materiaal van de beste kwaliteit. In het frame wordt een doek gespannen. Dit kan een wit doek zijn, zodat hij wegvalt tegen het plafond, of juist een andere kleur of print.

Wil je na verloop van tijd een nieuwe uitstraling, dan is het doek eenvoudig te vervangen voor een andere kleur of print. 

Bevestiging aan het plafond

Het plafondpaneel wordt iets verlaagd aan het plafond bevestigd met staalkabels. Hierdoor wordt er een luchtspouw gecreeerd tussen het paneel en het plafond. Die spouw zorgt voor een extra goede werking.

Bevestiging aan het plafond

Het plafondpaneel wordt iets verlaagd aan het plafond bevestigd met staalkabels. Hierdoor wordt er een luchtspouw gecreeerd tussen het paneel en het plafond. Die spouw zorgt voor een extra goede werking.

Strak en modern interieur

De nieuwbouwhuizen van tegenwoordig worden vaak zo strak mogelijk ingericht. Lichte open ruimtes, een grote leefkeuken, ze staan bij veel mensen op het wensenlijstje. Vaak is er geen (of niet genoeg) ruimte aan de muur of wordt het niet als ‘stylish verantwoord’ gezien om wandpanelen op te hangen. Om toch veel geluidsabsorberend materiaal te verwerken is een plafondpaneel een goede oplossing.

Persoonlijk advies

Weet je niet goed of dit de geschikte oplossing voor jou is? Door onze ervaring kunnen we je goed adviseren over de akoestische oplossing die voor jouw situatie het meest geschikt is. 

Persoonlijk advies

Weet je niet goed of dit de geschikte oplossing voor jou is? Door onze ervaring kunnen we je goed adviseren over de akoestische oplossing die voor jouw situatie het meest geschikt is. 

Hoe werkt het?

In principe kan een akoestisch plafondpaneel helemaal op maat gemaakt worden. De grote en welke print zijn daar ook voor van belang. In kantoren of restaurants zien we vaak andere maten dan in een woonhuis bijvoorbeeld. 

In de praktijk zien we voor de akoestiek in huis dat we veel dezelfde maat plafondpanelen toepassen. Omdat deze panelen vaak boven een ‘standaard’ maat eettafel worden gehangen. Voor deze toepassing hebben we dan ook twee standaardmaten ontwikkeld.

Bestel je akoestisch plafondpaneel

Het plafondpaneel wordt standaard geleverd met een wit frame en een wit doek. Op aanvraag is het frame in andere kleuren leverbaar. Het doek is op aanvraag ook in andere kleuren leverbaar. Wil je van tevoren weten welke (RAL) kleur het beste bij je plafond past, dan kun je een kleurenkaart aanvragen. Wij rekenen hiervoor € 10,- incl. verzendkosten. Je hebt dan ook meteen een indruk van wat voor doek wij gebruiken.  Neem daarvoor contact met ons op. 

C

“Na het plaatsen van de geluidsabsorberende panelen is de rumoer verdwenen. De panelen hebben heel veel impact, het is een stuk rustiger en met name als je aan de eettafel zit en met elkaar praat.”

- Daniëlle Brunink

De gemakken van PanelPrint

Persoonlijk advies

Wil je een onderbouwd advies? Wij helpen je graag bij je keuze! Eén van onze specialisten vertelt je graag meer over onze materialen en hoe je met jouw idee het beste resultaat krijgt.

Ophang instructies

Natuurlijk wil je jouw paneel ophangen. Omdat we begrijpen dat je hier wat hulp bij kunt gebruiken hebben we een handleiding beschikbaar. We kunnen hier ook uitleg over geven. 

Jouw gewenste formaat

Kies één van de standaard formaten of neem contact met ons op voor een andere afmeting. Dus wat je ook in gedachten hebt, de prints van PanelPrint passen altijd.

Een akoestisch plafondpaneel met afbeelding van de lucht in de ruimtes van Kinderopvang De Kleine Kornuiten.

Een geluidsabsorberend plafondpaneel iets voor jou?

Wil je toch meer weten voordat je jouw akoestisch plafondpaneel bestelt? Of wil je graag een passend advies voor je specifieke ruimte? Onze productspecialist Raymon staat altijd klaar om de mogelijkheden met je te bespreken.  toch nog wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Akoestische wand ›

Akoestisch wandpaneel ›

Akoestische scheidingswand ›