PanelPrint in de media

PanelPrintContactPanelPrint in de media

Sexy Loo - De Wallen wint 2 Sign Awards

Beste Indoor Signage en Overall award

Op vrijdag 6 november is het project Sexy Loo – De Wallen bekroond met de Sign Award voor beste Indoor Signage. Ook sleepte het project de Overall Sign+ Award 2020 in de wacht. PanelPrint was als leverancier verantwoordelijk voor alle geprinte DecorPanel wandpanelen.  

De vakjury verkoos de ‘Sexy Loo’ tot winnaar vanwege de creativiteit; ‘een project waarbij verschillende visuele en technische disciplines bij elkaar komen’.  De jury gaf het volgende commentaar: “De vraag van de opdrachtgever is uiterst creatief ingevuld. Het feit dat verschillende disciplines hier intensief moesten samenwerken, zorgt ervoor dat het uiteindelijke resultaat meer is geworden dan de som der delen. Zonder inzet van diverse signtechnieken was deze illusie echter niet mogelijk. Inspelen op dit soort maatschappelijke aspecten, die buiten het domein van branding liggen, schept wellicht kansen voor nieuwe verdienmodellen in de signbranche”, aldus Ritzen namens de vakjury.

Akoestische wanden en geprinte glasplaten van PanelPrint in De Spil

“Panelen van 60.000 gerecyclede PET-flessen”

Een uniek project in ons eigen dorp; het bekleden van de wanden van de sporthal met geluidsabsorberende panelen.

Daarnaast zijn er twee grote glaswanden geplaatst van in totaal zeven grote glasplaten.

TimberPrint verder onder naam PanelPrint

“Ondertussen printen we op veel meer speciale materialen”

Sinds de start van TimberPrint vijf jaar geleden, is er een hoop veranderd. Er zijn meer speciale materialen bijgekomen, maar ook krijgen we steeds meer speciale verzoeken vanuit de zakelijke markt. Daarom gaat TimberPrint sinds oktober 2017 verder als PanelPrint.

De nieuwe naam past beter bij deze verandering en biedt ons veel meer mogelijkheden voor de toekomst.

PanelPrint heeft verschillende productlijnen

Onder de overkoepelende naam PanelPrint vallen de productlijnen TimberPrint (printen op hout), SteelPrint (printen op aluminium), AkoPrint (printen op akoestische panelen) en BetonPrint (printen op beton).

Trouwfotograaf Peter van der Lingen

Trouwfoto op hout

Peter heeft een van zijn foto’s gebruikt om te printen op whitewash vurenhout. Hij vertelt over de heldere kleuren en scherpe foto die op het hout geprint is. Bekijk Peter zijn blog hier.

Trouwfoto op HD Metal 

Nadat Peter een trouwfoto op hout bestelde, heeft hij ook een foto op HD Metal laten printen. Hij ontving een matte en een hoogglanzende versie van de foto. Ook heeft zijn vrouw een foto op HD Metal laten printen. Peter is erg enthousiast over de scherpe en kleurkrachtige print. Bekijk Peter zijn blog hier.

MILC-photo

Zwart-wit foto op HD Metal

Mariska tesste een mooie zwart-wit foto op HD Metal. Ze beschrijft het bestelproces dat volgens haar erg makkelijk en snel is gegaan. Daarnaast schrijft ze over haar kijk op dit product; er was niets op het paneel aan te merken en de kleuren waren precies goed. Het paneel heeft een mooi plekje gekregen in Mariska haar woonkamer.

Fotograaf Martin Hogeboom

Trouwfoto op hout

Martin heeft op zijn vakantie in Amerika een aantal mooie plaatjes geschoten. Een daarvan heeft hij laten printen op whitewash vurenhout. Martin schrijft over het gemak van het bestellen en de kwaliteit van de TimberPrint.

Hoogglans HD Metal Canvas

Naast een foto op hout heeft Martin ook een foto op HD Metal Canvas besteld. Het paneel heeft een hoogglans coating. De kleuren van de foto knallen van het paneel af. Ook komt het handige ophangsysteem aan bod. 

Magazine Digifoto Pro

Foto op HD Metal en HD Metal Canvas

Digifoto Pro testte een foto op HD Metal Canvas. Om het verschil tussen een hoogglans en matte coating goed te vergelijken hebben ze op beide panelen dezelfde foto geprint. Het enige verschil op het paneel is dus de coating. Digifoto Pro schrijft over de bijzondere diepte van een foto op HD Metal. Daarnaast wordt ook geschreven over het gemak van de editor waarin je jouw foto op metaal kunt bestellen.

Review: Trouwdag in beeld

Foto op HD Metal

Trouwfoto in beeld bestelde geen trouwfoto, maar een foto van olifanten op HD Metal. Ze schrijven over de kwaliteit van HD Metal die ze nog nooit eerder hebben gezien. Ook beschrijven ze het eenvoudige en onzichtbare ophangsysteem. Door de foto’s die aan het artikel zijn toegevoegd wordt de kleurkracht van hun foto op HD Metal nog beter zichtbaar.

Beste startende webwinkel 2014

Timberprint wint prestigieuze prijs

De bevlogenheid en ambitie van ondernemer Raymon Koggel is de jury ook niet ontgaan en wordt meteen duidelijk als je de ondernemer spreekt. Hij legt de lat hoog, voor zichzelf en zijn team. ‘Mijn inzet is om alleen maar mooie dingen te maken. We willen het wow-effect creëren en verlengen op het moment dat de klant een product binnenkrijgt’, aldus Koggel die naast Timberprint ook al zeven jaar een reclamebureau heeft. Met Timberprint betekent dat printen op hout waarbij de klant op de website eigen foto’s kan uploaden en zo zelf een paneel kan ontwerpen in een editor die ook mobiel te gebruiken is. 

Fotografille test PanelPrint

Steigerhout en whitewash vurenhout

Evelien van Fotografille bestelde twee van haar foto’s op hout. Ze koos voor een foto op steigerhout en een foto op whitewash vurenhout. Evelien schrijft over de mooie kleuren en scherpe print. Ook laat ze het verschil tussen steigerhout en whitewash vurenhout goed zien.

Bamboeblok

Evelien bestelde ook twee foto’s van haar lezeressen op berkenhout en bamboe. Ze schrijft over de mooie houtstructuur, de kleuren en de scherpte van de print. Ook legt ze goed uit wat een Timberblock is.