Diorama ‘Doek van Holland’

FLFL-KompactHPL9

‘Kunnen jullie een kunstwerk van 20×5 meter printen dat boven een bunker in de duinen moet hangen en vanaf 12 meter hoog goed zichtbaar is?’

Tuurlijk. We houden ervan om samen te werken met creatieve mensen en bijzondere projecten tot een goed einde te brengen! In samenwerking met MVRDV, een van de grootste architecten van Nederland, hebben wij dit project mogen realiseren. 

»  Een doek van 20×5 meter
»  Ingespannen in een frame
»  Iets schuin geplaatst om watervorming op het doek te voorkomen

 


Weersbestendig

Een doek van 20×5 meter dat buiten hangt, dat moet wel bestendig zijn tegen weer en wind. Er kwam wat denk- en rekenwerk bij kijken, maar uiteindelijk kwamen we uit op een frame waarin het doek goed strak kon worden gespannen. Het frame ligt op 2 dikke staalkabels die op hun beurt vastzitten aan 2 verzwaarde steigers. Daarnaast hebben we gekeken in welke hoek het frame met doek moet staan om zichtbaar te blijven, geen water vast te houden én niet door de wind gegrepen te worden. 

Geprint doek in duinen
Dibond informatiebordjes


Informatiebordjes

Naast het doek dat we mochten verzorgen, ontfermden wij ons ook over de informatiebordjes die worden gebruikt. Verschillende informatieborden van verschillende groottes zijn te vinden bij het kunstwerk, deze hebben wij geprint op Dibond; Een stevig en weersbestendig materiaal dat hier uitermate geschikt voor is.  

Diorama nieuwe waterweg

Het Diorama bestaat origineel gezien uit 10 verschillende kunstwerken, geschilderd in het atelier van Rotterdamse kunstenaar Jaap Gidding.  Deze waren bedoeld voor de wereldtentoonstelling in Antwerpen van 1930. Ze raakten daarna in de vergetelheid maar werden in 1999 herontdenkt op de zolder van het stadhuis van Rotterdam. Met zijn 20 meter lang is dit het meest imposante kunstwerk van het Rijnmondgebied ooit gemaakt.

Uitzicht Doek van Holland in duinen

Meer projectfoto’s

Boven aanzicht Doek van Holland 12 meter hoog
Vooraanzicht Doek van Holland
Doek van Holland vanuit steigers

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? We horen graag van je!

7 + 2 =