PanelPrintProjectenGeprinte plafondpanelen TUI River cruises

Geprinte akoestische plafondpanelen TUI River cruises

Geprinte geperforeerde plafondpanelen

In opdracht van TUI River cruises produceerden wij geprinte plafondpanelen met akoestische oplossing door ze te perforeren voor hun drie rivier cruiseschepen (168m lang).

De aanvraag kwam binnen met een aantal voorwaarden. De panelen moesten brandveilig zijn, de akoestiek in de ruimte verbeteren, geprint worden met een kleur en patroon passend bij de rest van de inrichting en het interieur en ook nog antibacterieel zijn zodat het schoonmaken gemakkelijk gaat.

Onze oplossing waren de brandveilige DecorPanel aluminium panelen met antibacteriële coating.  

TUI Isla
Brandveilig en Printbaar

Belangrijk voor TUI was dat de panelen brandveilig moesten zijn, maar ook pasten bij de rest van het interieur en meubilair. Veel brandveilige panelen zijn in standaard kleuren te krijgen. DecorPanel is te printen in elke gewenste kleur, patroon of afbeelding. Zo kon de kleur van de panelen volledig afgestemd worden op onder andere de kleuren van de vloer, wandbekleding en de stoelen. De geprinte panelen hebben een doorlopend patroon op elke paneel, een puzzel van tientallen stukken.

Akoestiek

Om de akoestiek in de ruimte te verbeteren zijn alle panelen na het printen geperforeerd. Door die gaten gaat het geluid erdoorheen in plaats van ertegenaan.  Wanneer de aluminium platen zo aan het plafond waren bevestigd was de ruimte een groot klankkast geworden.

IMO certificering

TUI was op zoek naar een geprint plafond, maar die moest wel voldoen aan alle brandeisen die de maritieme sector stelt. Door het onbrandbare karakter van DecorPanel en de mogelijkheid dit materiaal te printen voldeed het volledig aan alle eisen. Dit materiaal voldoet aan de hoogste internationale norm van brandeisen voor de scheepsbouw en is dan ook IMO gecertificeerd. Wanneer er brand ontstaat zijn de panelen vrijwel onbrandbaar en komt er geen giftige rook vrij. Daardoor kan het veilig toegepast worden op passagiersschepen.

Antibacteriële coating

Een laatste verzoek was dat de panelen makkelijk te reinigen zijn. Door de antibacteriële coating is intensieve reiniging mogelijk zonder printverlies.

DecorPanel aluminium

Meer projectfoto's

TUI Isla
TUI Isla

Ook op zoek naar oplossingen die brandveilig en geprint zijn?

Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Meer projecten met DecorPanel