Geprinte gevelpanelen Fietstunnel Zeist

Via beeldend kunstenaar Toos van Poppel kwam de aanvraag binnen om een fietstunnel in Zeist te bekleden met geprinte, kras- en graffiti-bestendige gevelpanelen. De DecorPanel Facade B1 panelen zijn hier uitermate geschikt voor. Niet alleen zijn de panelen kras- en weersbestendig, maar ook vandalismebestendig en brandvertragend. In combinatie met de UV-coating is Facade geschikt voor langdurig buitengebruik. 

De Facade-panelen zijn blind verlijmd op een aluminium achterconstructie d.m.v. het Bostik PanelTack lijmsysteem.

Gevelpanelen-Fietstunnel-Zeist86

DecorPanel Facade graffitiproof

De Facade panelen worden vaak gebruikt als gevelbekleding, informatiezuilen en speeltoestellen. Facade is een aluminium composietplaat met een toplaag van 0,5 mm aluminium en een mineraal kern. Naast alle voordelen die hierboven genoemd zijn, zijn de panelen ook eenvoudig te reinigen met agressieve schoonmaakmiddelen, dit maakt de panelen graffiti-proof.   

Gevelpanelen-Fietstunnel-Zeist86
Gevelpanelen-Fietstunnel-Zeist9
Gevelpanelen-Fietstunnel-Zeist26

Informatiebord van Alu-inprint

De belettering van de tunnel is gemaakt van 100% aluminium freesletters evenals het informatiebord. Het Alu-inprint informatiebord geeft de gebruikers van de tunnel informatie over de naamgever van de tunnel, dhr. Mijnhardt oprichter van de Purol-fabriek.

Een alu-inprint is een print ín het aluminium en niet op het aluminium. Door deze printtechniek zit de print in een slijtvaste toplaag. Dit maakt het materiaal bestand tegen hoge temperaturen, chemische middelen en graffiti.

Gevelpanelen-Fietstunnel-Zeist41
Gevelpanelen-Fietstunnel-Zeist64
Gevelpanelen-Fietstunnel-Zeist51
Gevelpanelen-Fietstunnel-Zeist62
Gevelpanelen-Fietstunnel-Zeist77
Gevelpanelen-Fietstunnel-Zeist36
Gevelpanelen-Fietstunnel-Zeist48