Wat is akoestiek?

Waaraan herken je slechte akoestiek en wat kun je er aan doen?

Slechte akoestiek?

De akoestiek wordt bepaald door hoe geluid zich voortplant in een ruimte. Het is de mate waarin geluid in een ruimte wordt geabsorbeerd of weerkaatst. Harde materialen zoals staal, beton en glas absorberen niets, ze versterken juist het geluid. Een ruimte met betonnen wanden en plafonds en een gebrek aan geluidsabsorberende materialen is dus heel onprettig, met alle gevolgen van dien…

Iedereen herkent het wel...

Een ruimte waar een gesprek voeren onprettig of zelfs onmogelijk is. Je moet heel erg je best doen om jezelf verstaanbaar te maken. Niet fijn!

Of je moet erg je best doen om je te concentreren op je werk, want je wordt afgeleid door een bellende collega of een koffiezetapparaat. Dat werkt niet!

Waaraan herken je slechte akoestiek?

1. Echo     2. (Na)galm     3. Versterking van harde geluiden     4. Slechte verstaanbaarheid

Dé oplossing om akoestiek te verbeteren

Elk kantoor, restaurant, klaslokaal of woonkamer is anders. Daarom is een oplossing op het gebied van akoestiek altijd maatwerk. Onze specialisten kijken graag samen met jou naar een passende oplossing voor jouw situatie. Dit kan een oplossing zijn aan de wand, in de ruimte als scheidingswand of aan het plafond.

De vuistregel in de akoestiek

Als 25 á 35% van het vloeroppervlak geluidsabsorberende materialen heeft, geeft dit een merkbaar betere akoestiek in de ruimte. Dus heeft jouw woonkamer een vloeroppervlak van 30 m², dan begin je met het aanbrengen van 7 á 10 m² aan geluidsabsorptie.

Advies van onze specialist?

Onze adviseur kijkt graag samen met jou naar een passende oplossing. Neem vrijblijvend contact met ons op.