Akoestische oplossing voor

Autobedrijf Wessels’ Carwash

Wandpaneel

De uitdaging

In de zoektocht naar een akoestische oplossing voor hun carwash, stuitte Autobedrijf Wessels op een uitdaging. De grote, hoge ruimte van de carwash veroorzaakte veel lawaai, wat zowel klanten als medewerkers en omwonenden kon gaan hinderen.

Om dit probleem aan te pakken, kozen we voor een combinatie van verschillende materialen die niet alleen de akoestiek verbeterden, maar ook de uitstraling van het pand verfraaiden.

Akoestisch oplossing | 24,25 x 4,25 M

Een muur van maar ruim 24m breed en 4m hoog werd gevuld met AkoCotton, een materiaal dat bekend staat om zijn uitstekende geluidsabsorptie. Door het verminderen van de nagalm en het storende geluidsniveau in de ruimte, is het een aangenamere omgeving geworden voor iedereen.

Om het geluidsabsorberende materiaal te bedekken en tegelijkertijd een aantrekkelijke uitstraling te behouden, kozen we voor een naadloos mesh doek dat perfect paste bij de stijl en het merkimago van Autobedrijf Wessels.

Vogelzang akoestisch wandpaneel

Waterbestendig materiaal

Doordat het meshdoek luchtdoorlatend is, is het bestand tegen de wind en daarnaast is het materiaal ook waterafstotend. Dit is een essentiële eigenschap gezien de vochtige omgeving van de carwash.

Hierdoor is het materiaal buiten duurzaam en behoudt het een lange levensduur. Door slim gebruik te maken van deze eigenschappen, konden we niet alleen het lawaai verminderen, maar ook de uitstraling van Autobedrijf Wessels verbeteren met een doordachte akoestische oplossing.

Voor

Na

Meer akoestiek projecten 

Geïnteresseerd in een akoestische oplossing? Laat het ons weten!

15 + 5 =